13 Eylül 2008

herkes kendi kaderini yaşar yar


saçma sapan bir ruh halim var. çok uyuyorum, bazen az yiyorum, bazense tabaktaki son kalmış pirinç tanesine çatal saplamak gibi hünerler göstermek istiyorum. her akşam 6 buçuk sıralarında geçen takım elbiseli pamuk şeker satan adamın " pamık şieker, caanım çieker" nidalarını duyup, onu görme telaşıyla L çizerek evin pencerelerine koşturuyorum. bazen akordeon çalan küçük çingeneler de uğrar sokağımıza ne kadar sofistikeyiz dönmedolap sokak sakinleri olarak. ama asıl asilliğimiz körler için yardım toplayan ve sokağımızın tam ortasında orguyla biz sokak sakinlerine balkondan müzik ziyafeti veren kör amca da yakalamıştık. ne asker uğurlamalarında ne de milli maçlarda sokağımızda böylesi bir duygu seli görülmemiş idi. kendi ruh halimden söz ederken sokak özelliklerimize değinmem ve kendimi bu kadar kaptırmam ilginç olabilir. bozkırkurdu kitabımın kapağını gördükçe, ilerde sahip olacağım koca başlı kangalımı ve yeşil arazili evimi gözümde canlandırmak istiyorum gerçekten. bir kitap kapağı bu kadar mı çirkin olur. dizi izleyip tatlı yemenin en büyük nimet olduğunu söylüyor, uludağ limonata ile esenlikler diliyorum.

3 yorum:

  1. size taşınabilir miyim?
    o kadar içtenim ki bu dileğimde. ve emin ol seda varlığımı hissetmeyeceğin kadar bir bütünlükte hayatımızı sürdürebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. aman simay ben de gizli hayran zannedip havalara girmiştim. sedayla tanışmak yerine arada insanlarla buluşmayı deneyebilirsin, belki seda da orada olur, kaynaşırsınız.
    seda dönmedolap sokağın saçak apartmanında ikamet eden muhteşem sakinleri olarak, bence hakkınızda bir roman yazılmalı.
    ama şunu da fark ettim ki, asla sevilen herkese yetecek kadar sokak yok. her güzel insanın adını sokaklara versek DÜNYA BİTECEK. dolayısıyla sokaklara dönmedolap demeliyiz, gondol, kamikaze demeliyiz. ama bir tane ece akalın sokak olsa şahane olurdu ama annem dedi ki öldükten sonra veriyorlarmış, ama istersem bahçeye ece akalın bahçesi diyebilirmiş. ben de kahrol kadın dedim. başımdan böyle şeyler geçti. beni özledin mi bilmiyorum ama bence bizi iftara çağırmalısın. ayrıca sizin evde otursam ben de evden çıkamam eviniz çok güzel, üstelik tvde coni bıravo var. bizim evde de coni bıravo var, evden çıkıyor muyum hayır. coni bıravo gençliği kendi dünyasına çekilmeye zorladı seda. kahrolsun hannah barberra. ya da adı her neyse. çav bakalım.

    YanıtlaSil
  3. simay,

    bize taşınabilirsin eğlenceli olduğumuz kadar misafirperveriz de saçak familyası olarak.

    ece,

    emin ol bizimkilerden sonra türk dizi tarihine yeni bir apartman dizisi anlayışı getirebilirdik. sadece olayın magazinsel boyutundan korktuk.

    YanıtlaSil