5 Nisan 2009

frenko radyo

  ciğerim blog hüsnü,

bu yazıya başlamadan bir ismin olmasına karar verdim ve adın hüsnü oldu. işte senin de hikayen böyle başladı falan filan. hüsnü, bu gün dedem geldi. dedem kahramanmaraş'ta oturur. biz tam kahramanmaraşlı mıyız bilmiyorum, trabzona kadar giden bir soyağacı var. bilinen en büyük dedem o kadar çok gezmiş ki, en son trabzonda durup ölmeye karar vermiş. sonra da birtakım haltlar yenmiş ve aile bu gün bir orda bir burda ikametgahını sürdürmüş neyse. dedem, konuşurken ismini unuttuğu şeylere kendi bulduğu dahiyane isimleri vermeyi seçer ve bunu yaparken de gayet ciddidir. helikopter kazası  bahsinin açıldığı anda da, radyo frekansı bozulmuş diyeceğine, helikopterin frenkosu bozulmuş dedi. frenkonun ne kadar şahane  olduğunu düşünmeye koyulan ben, annemin karşımdaki koltukta sessiz kahkahalarıyla katılmasından mütevellit, tabiki gülmeye başladım. bir yandan da başım eğik, mahcup mahcup kızarırken.yavaşça içeriye kaçtım, kendimi dizginlemek adına. sonra annem gelip, gülmesinin suçunu benim üstüme yıkmaya çalıştı ama frenkoya pabuç bırakmam. sonra babam middle age crisisle doğan spor aşkını, eve gelince duş yerine hamama gitmeye karar verdiğini söyleyerek sürdürdü. bana da parti sistemleri sınavının dayanılmaz ağırlığı kaldı.


4 yorum:

  1. sedacığıım, ikimizin de bilgisayar başında pineklemesi ne hoş değil mi. valla şimdi biri gelse,beni yerimden kaldırsa banyoya götürse, yıkasa paklasa, saçlarımı makyajımı yapsa, güzel kıyafetleri giydirip bornova'nın ortasında bir banka oturtup gitse umrumda olmaz. piheey. ayrıca blogunun bir ismi olması güzel ama ben isim konulan kimi şeylerin bizi ele geçireceğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Excursionist5 Nisan 2009 18:41

    sayın pruebelle;
    bloga bir isim koymakla çok isabetli bir karar almışsınız. Zira bloglar gerçekten kişiliği olan şeylerdir yani. Böyle olunca 'hüsnü' yada 'blogcan' isimli varlığa karşı bir sorumluluk hissedebiliyoruz. daha iyi oluyor böyle. yoğun bir günün akşamı gelip bloga ne var ne yok kusmayı engelliyor. Keşke ben de bulabilsem bir isim...

    YanıtlaSil
  3. seda bu yazına o kadar çok güldüm ki galiba dedenle evlenme kararı aldım.

    YanıtlaSil
  4. Hahha frenko:D

    Yaşlı insanların bir çoğu arada böyle şeyler uydurur ki benim de çok hoşuma gider:D

    YanıtlaSil