4 Ocak 2012

Maddeleme

Parasızlığımı biriktirdiğim günlerimden kalan anekdotları toplayayım dedim, tembellik edip yazmıyordum ne güzel.  Mecmua işi maddelemelerime gireyim. Blogger beni beğenmeyip maddeleme dememin altını çiziyor, varsın ama ben maddeleyeceğim.

* Tarihimizin yıl hanesi henüz 2011'i gösteriyorken, gündüz kuşağının (bayılırım televizyon dili kullanmaya) en uğrak yeri olan bir kadın programı izliyordum. Programda bir kadın vardı astrologmuş, ben dizi oyuncusu olduğuna yemin edebilirdim oysa.Özet geçeceğim bir sürü gezegen anladığım kadarıyla hepimizin yoluna taşlar koymuş sayın koçlar. En başta da Satürn. Oysa ne güzel gezegendin Satürn. Ay Savaşçısında en çok seni severdim. Ama hem uğursuz hem vefasız çıktın. Senin yüzünden bu yıl hiçbir işim düzgün gitmemiş, daha da böyle gidermiş. Hayata küseceğim senin yüzünden, Satürn çık yolumdan.

*Yılbaşı gecesi elektriğimizi iki kere keserek beni kanal kanal dolaşan Kibariye ve ekürisi Kubat'tan mahrum bırakan sayın elektrik idarecilerine buradan teessüflerimi bildiriyorum. Düetlere doymadım ben.

* Dedemin daha 1 Ocak'ta belirlediği  yılın sorusu: "Bu gün ne giysemi kim kazandı?"

*Üsküdar'da git gitgide artan turist, exchange öğrenci profili sayısı merakımı daha da kamçılıyor. Sözkonusu olan nasibini alamadığım büyük Türk misafirperverliği değil elbet, sadece neden ÜSKÜDAR diye sormak istiyorum. Geçenlerde sokağımızın hiç de ilginç ve turistik değeri olmayan tarihi eserliği çoktan ölmüş kısmında bir takım turistler gezinmekteydiler, boyunlarda görgüsüz devasa Canonları ile. Nerden buldun be adam buraları ya da benim göremediğim neyi görüyorsun o mavi turist gözlerinle. Pazarda kudret narı inceleyenini bile gördüm varın siz düşünün gerisini.

*Sapkınlığın bu kadar normalleştirmeye maruz kaldığı bir yer daha var mıdır acaba? İmam nikahı gerçeği 11 yaşındaki çocukların "çocukluklarına" tecavüzünü kabul edilebilir mi kılıyor gerçekten? Hiçbir tıbbi açıklamaya dayanmayan kemik yaşının büyüklüğü iddiasının, hasbelkader kemik yaşının 12,13,15,16,17 çıkması halinde o çocuğu gözümüzde daha da"çocuk" yapmayacak öyle mi? http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1074832&CategoryID=77

*Bu yazıya başladığımda işsiz ve tembeldim, şimdi işim var ve tembel olmayabilirim. Artık editörlüğün karmaşık ve acımasız dünyasına adım atmış bulunuyorum. Bana şans dilersiniz belki, ben de size çay ısmarlarım olur mu?

3 yorum:

  1. seda,
    sadece çay ısmarlamakla kurtulamazsın seda. bürüzyen de alırsın diye düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
  2. İşin hayırlı uğurlu olsun Seda.can sıkıntılarından kurtarsın seni inşallah.
    A.

    YanıtlaSil
  3. Seda, Kubattan mahrum kalmaktan daha kötü bir şey düşünemiyorum. turistlerden ben de nefret ediyorum ve onları çok salak buluyorum. hatta bu konuda manifesto hazırlamayı falan düşünüyorum. keşke hepsinin deve gibi boyları devrilse. tövbe tövbe. selamlar.

    YanıtlaSil