29 Kasım 2009

I HAVE A DREAM!


tanrım, az önce fantazilerimin gerçeğe döküldüğü bir film izlemiş olabilirim. THE JANE AUSTEN BOOK CLUB adında. kitap kulübü fikrini seven ve destekleyen bir tek ben mi varım. biliyorum hepiniz okumayı seven genç dimağlarsınız, neden bir okuma kulübümüz olmasın ki. neden ateşli tartışmalara girip eğlenmeyelim. bir yazar seçsek ve her aya bir kitabını koyup, sonra bir yerde toplansak ve konuşsak, konuşsak ve her şeyi konuşsak, aramıza yeni insanlar katılsa, farklı fikirler duysak,. tamam burada o kadar çekici bir şekilde durmuyor, ama olabilir. neden olmasın ? tanrım, thomas more olmadığıma göre bu kadar ütopik bir fikir olamaz yani. jane austen konusunda ısrarcı da değilim her yazara açığım. yalnız şiir olmasın lütfen. sevgili okurlarım, neden fikrime ortak olmayasınız ki? ben bu davetin yüzde doksan olasılıkla tutmayacağına inanmama rağmen medeni cesaret misali olabiliyorsam bir kitap kulübüm de olabilir. I HAVE A DREAM!

sırf bu kadar şahane bir fotoğrafı bulup koymam hatrına  kitap kulübü oluşturmalısınız benimle. hiç değilse bu fikir hakkında yorum kutucuğunu boş bırakıp  kalbimi de kırmayın(:

4 yorum:

  1. BEN VARIM JANE AUSTEN A DA VARIM. sana yeni insanlar da bulurum bu konuda. şu işi gerçekten yapalım. şiir bence de olmasın lütfen

    YanıtlaSil
  2. Biz bunu kültür-edebiyat kulübünde öykü 101 başlığı altında yaptık bir süre, çayımız da vardı,çok eğlenceliydi hakket. onu şimdi de yapıyorlar sanırsam ama gitmedim çoktandır nasıldır bilmiyorum. öykünün kolaylığı şu ki insanları mesuliyet altında hissettirmiyor,hemen okuyabiliyorsun.tabi ayda bir bir kitap kimseye zor gelmez. bir kere de hülya adak'ın verdiği modern türk edebiyatı dersini cihangirde bir kitap kafede yapmıştık o da çok şenlikliydi...
    bu da böyle bir anımdı vesselam.. :)
    damlaya damlaya göl olur,birikim olur bunlar.. daha önemlisi edebiyat üzre konuşmak insanın yalnızlık hissinin azaldığı ilüzyonuna bile sebep olabilir..

    neyse coşkuna eşlik edebilmeyi arzu ederim ben de..

    gizemli hayranın A. :)

    YanıtlaSil
  3. Anlaşılan o ki bağımsız bir edebiyat kulübü kurmaya meyyalsin seda. Bu meylini de okulunuzun kulübünden pek hoşlanmayışına bağlıyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim. Bu hayalini elbette destekliyorum, böyle bir oluşum başlatsan ve oluşuma katılım düzenle gerçekleşse ağlayabilirim bile. Haydi başlat.

    Lanet olası sınavların biterse ve görüşmeye açarsan kendini tabi...

    YanıtlaSil
  4. betül,
    cansın,ciğersin. jane austen bence de güzel olur. katılımcı bulma konusunda sana güveniyorum.

    gizemli a.,
    okul kulüplerinde kara listedeyim. onlar da benim kara listemde. welcome to the club. bir de cihangir fazla sofistike. bence aile çay bahçesi konsepti dışına taşmayalım:)

    tire swingo,
    edebiyat kulübü değil efendim kitap kulübü. o dediğin okullarda olur. benimkisinin okulla zerre ilgisi yok. ağlamanı ben de istiyorum:)

    yok mu artıran ???

    YanıtlaSil