1 Ocak 2009

yeni meni yıl

bu gün 1 ocak. ailemdeki insanlarının yarısına yakın kısmının doğum günü. teyzem, büyükbabam ilk aklıma gelenler galiba rahmetli anneannem ve babaannem de bu gün doğmuştu.

kendi doğum günümden başlayarak özel addedilen hiçbir günü umursamadığım gerçeği karşısında insanların bana hüzünlü bakışlar atması garip. umursamadığım bir şey yüzünden ü-z-ü-l-m-e-m-i bekliyorlar bakışlarında bunu sezince onların adına da üzüldüğümü söyleyemeceğim blog.

küçükken 31 aralık ile ilgili en çok sevdiğim şey o gün yayınlanan disney filmleri, çizgi sinemalar ya da sevimli amerikan ailelerinin komik yılbaşı filmlerini izlemek idi. bi de tıka-basa yemek tabiki. ama bu koşullar olduğu takdirde 22 mayısı ya da 14 kasımı da sevebilirim. insanların hayatlarını bir güne endeksleyip yeni bir aşk, yeni bir hayat moduna girmeleri esasen bir sertab erener parçası idi.

evlilik yıldönümünü unutan kocasına çemkirmeyen bir kadın olacağım muhtemelen hatta ileri gidip tarihi de unutayım da aynı insanlar evliliğimin temelini sorgulayan bakışlar atsınlar.

fox tvde olacak o kadarı veriyorlar. bestaminin yanındaki şişko kelin adını hatırlayamadım yahu. bi türlü de söylemediler ismini. şimdi internetten öğrenebilirim gayet ama hayır izleyerek öğrenmeli insan dimi anacığım!

1 yorum: